Turneringarna som jag helst skulle vilja vinna

Det är ganska givet vilka turneringar som man skulle vilja vinna. Eller åtminstone är det ganska givet för mig.

1. 1 million for ONE DROP
Nummer ett på listan är 1 Million for ONE DROP. Och det motiveras p-e-n-g-a-r. När Antonio Esfandiari vann den första upplagan av turneringen som kostar en miljon dollar att köpa in sig i så fick han 18 miljoner dollar för besväret. Smaka på den. 18 miljoner dollar! Det är en helt bisarrt stor summa. Tvåan fick 10 miljoner dollar. Ja, jag skulle kunna tänka mig att håva in dessa pengar. Det är inte det allra mest prestigefulla turneringen men det är den som man kan vinna mest stålar i. Och det går helt enkelt för allt. 1 Million for ONE DROP går inte varje år och det är inte alltid som miljoninköpet gäller. Men det är ett himla kul turneringsformat tycker jag. Och så är det ju ett välgörenhetselement inbakat eftersom det är en del av ONEDROP.org.

2. Main Event i World Series of Poker
Det här är prestige och stålar. Om man vinner Main Event i World Series of Poker så är det 10 miljoner som man får inkassera. Martin Jacobson gjorde det förra året och jag skulle gärna bli andra svenska att lyckas med den bedriften. Inköpet är 10 000 dollar och lite mer än vad jag kan lägga på ett turneringsinköp. Men en dag ska jag spela Main Event i Las Vegas. Det har jag bestämt mig för. Det är liksom med på min så kallade bucket list. WSOP main event 2015 ska ju för övrigt avgöras om en månad.

3. High Roller i PCA
PokerStars Caribbean Adventure går på Bahamas och verkar vara värsta drömresan. Här skulle jag allra helst finna Super High Rollern som Viktor Blom gjorde för några år sedan. Inköpet på 250 000 dollar är så klart ganska mustigt och det lär aldrig hända att man spelar den turneringen. Men om man får drömma lite så är det vad jag skulle vilja! Helt klart. Men egentligen går det bra att spela vanliga huvudeventet också som är betydligt billigare och som även den enkelt kommer betala ut över en miljon dollar till vinnaren.